Interactprojecten

21 mei 2016 – Een leuke en leerzame dag op de District Conferentie die plaatsvond in Neeltje Jans. 

 
 
 

   

 
 
 
 
 

 20 juni 2016 – Voor ons goede doel Mercy Ships hebben wij een sponsorloop georganiseerd, waarvoor geld kan worden ingeleverd door de eerste- en de tweede klassen. De klas die de meeste rondjes rent tijdens de sponsorloop en de klas die het meeste geld op 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

31 maart 2017 –  De toenmalige Interactleden hebben een bijeenkomst georganiseerd voor de mogelijk nieuwe Interact leden. 

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

24 mei 2017 – Een aantal leden van Interact hebben weer een leuke en leerzame dag gehad op de district conferentie van de Rotary. 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

15 juli 2017 - Onder leiding van de drie Rotary Clubs uit Bergen op Zoom waren er 13 jongeren tussen de 15 en 18 jaar met verschillende nationaliteiten één week in Bergen op Zoom voor de Rotary zomerkampen. De jongeren hebben verschillende activiteiten gedaan en de leden van Interact hadden het geluk om met een paarvan deze activiteiten mee te mogen doen. Het was een mooie ervaring 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

1 september 2017 – Roncalli Scholengemeenschap, de school waar wij aan studeren, bestond 60 jaar en dat moest gevierd worden. Op het jubileumfeest hebben wij drinken mogen verkopen en zijn we gesponsord door een aantal supermarkten. Het opgehaalde bedrag is naar Korombo gegaan, een jongetje uit Sierra Leone, die wij nu al drie jaar hebben geste 

 
 
 
 
 
 
 
 

18 november 2017 - Samen met Interact Club Zwijndrecht hebben we een lunch gehad op onze school. Ondertussen hebben we veel met elkaar gepraat en ideeën uitgewisseld over acties en andere mogelijkheden voor Interact. Hierna hebben we ze een presentatie geven over onze school en als afsluiting hebben we een korte rondleiding gegeven door onze school. 

 
 
 
 
 
 

16 december 2017 – Voor de Santa Run, georganiseerd door Rotary Bergen op Zoom, hebben wij met twee kraampjes in de stad gestaan. 

 
 
 

Hier schonken we heerlijke pompoensoep en gluhwein aan de deelnemers van de run. Met wat kerstmuziek en gezellige kerstlichtjes hebben we er een superleuke dag van kunnen maken! 

 

 
 
 

9 maart 2018-  Namens NLdoet hebben een aantal leden geholpen met verven op basisschool Oost in Bergen op Zoom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

8 juni 2018 – Wij zijn weer samengekomen met onze ‘zusterclub’ Interact Club Zwijndrecht. We hebben heerlijk gepicknickt, gezwommen, gevoetbald en veel nieuwe contacten gelegd. 

 
 
 

28 juni 2018 - De tijd nemen om leuke dingen met elkaar te doen, is ook belangrijk. Daarom hebben we mogen varen in Breda. Hierna hebben we met de hele club heerlijk gegeten bij de Italiaan. Deze dag was een hele leuke en gezellige afsluiting van een goed schooljaar. 

 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

 

 


 

15 september 2018 – Druk aan het werk bij Bergen Op Zicht. Samen met de Rotary Bergen op Zoom hebben we op de grote markt gestaan en we hebben met onze 'koffie kruiwagen' mensen mogen voorzien van koffie en thee Hierbij hebben we de kans gekregen om nieuwe contacten te leggen, wat hopelijk zal leiden tot nieuwe activiteiten en/of 

samenwerkingen. Het was een drukke, maar een leuke en productieve dag.  

  

 
 
 

5 november 2018 – We zijn op stap geweest naar Etten-Leur, waar we een nieuwe Interact club hebben mogen ontmoeten. Onder het genot van lekkere broodjes en drankjes, hebben we gezellig, maar ook zeker serieus gepraat over Interact. We hebben elkaar beter leren kennen. Maar ook serieus gepraat en elkaar op ideeen gebracht 

 
 
 
 
 

 
 
 

28 november 2018 – We hebben met een aantal leden geholpen bij het Sinterklaasfeest van Stichting Kip en Apie kinderfeestjes.Een leuke, actieve en vooral gezellige middag gehad met de kinderen. We hebben er mega erg van genoten en we hebben er samen met Sinterklaas, de Pieten en de kinderen een groot feest van gemaakt. 

 

 
 

30 november 2018 – We hebben een bezoekje gebracht aan Tante Louise Moermont in Bergen op Zoom. Gezellig met een aantal bewoners een spelletjesmiddag gehouden. 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 december 2018 –We hebben de kerstactie afgetrapt bij ons op school. De hele maand december staat in het teken voor het goede doel. We zamelen geld in voor stichting Dolidi Ndano, een kindertehuis in Indonesi. Kinderen kunnen op docenten stemmen door geld in het potje van de bijbehoordende docent te stoppen. De docent die het meeste gekd heeft opgehaald na woensdag, moet donderdag in een kerstmannenpak rondlopen op school. 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 december 2018 - Onze drie winnaars van de kerstmannenpakken-actie. 

 
 
 
 
 
 
 
 

22 december 2018 - Dit jaar alweer mogen helpen bij de Santa Run, en wat was het weer leuk! Op drie verschillende plekken in het centrum van Bergen op Zoom hebben wij oliebollen, warme chocomel uitdelen! We hebben weer ontzettend genoten van alle gezellige mensen en hebben er met mijn allen een top dag van gemaakt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

Figuur 210 januari 2019 - Twee leden van onze club zijn langs geweest bij Rotary Club Capelle aan de Ijssel. Yvie en Merel hebben hier mogen vertellen over Interact wat wij doen en hoe we dit bereiken Ze hebben een superleuke avond gehad en kregen Positieve en Enthousiaste reacties terug! 

 
 
 
 


 
 

16 januari 2019 

Onze club is ook aanwezig geweest op de Canadese begraafplaats, daar werd namelijk een herdenkingsdienst gehouden voor de Canadese soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Wij hebben daar namens interact een roos neer mogen leggen. Die dag heeft veel indruk op ons gemaakt. Ook hebben we geholpen met het uitdelen van koffie en cake.  

 

 

 
 
 

Figuur 34 februari 2019 - Het hartenhuisje voor Het Vergeten Kind hing bij ons op school, het goede doel waar wij ons toen voor inzetten. 

 
 
 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

14 februari 2019 

Ook op Valentijnsdag waren we druk bezig. De rozen die de leerlingen hebben kunnen bestellen werden door ons bezorgd. Iedere leerling of leraar kon een roos kopen voor een goede vriend of natuurlijk voor hun geheime liefde. Het opgehaalde bedrag van deze actie ging naar stichting Het Vergeten Kind.  

 

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23 februari 2019 

Zwaar werk hoort er ook bij! Daarom hebben wij de tuinen van de school gesnoeid. Het eindresultaat mocht er zeker wezen.  

 

  

 
 
 
 

20 maart 2019 

Bij Tante Louise hebben we samen met de bewoners cakejes versierd en gezellig bijgeklets. Het was een super gezellige middag!  

 

 
 

5 april 2019  

Wandelen met de bewoners van St. Mararetha in Huijbergen is ook iets wat we zeker niet overslaan. 

Wat hebben zij, en wij, genoten! 

 

 
 

11 april 2019  

We hebben geholpen bij de première van een documentaire op onze school. De film ging over een schoolgenoot van ons die een spierziekte heeft. Wij mochten als interact de gasten ontvangen en de (alcoholvrije) champagne inschenken.  

 

 

 

18 april 2019 - We hebben afscheid moeten nemen van drie ontzettend lieve en fanatieke Interact leden die examen hebben gedaan.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 en 5 mei 

We hebben onze handen weer uit de mouwen gestoken en geholpen bij de 44e editie van de nostalgische rommelmarkt en veiling. Deze rommelmarkt wordt ieder jaar gehouden door stichting Herwonnen Levenskracht in Hoogerheide.   

 

 
 
 

18 mei 2019 

Op Rotary Discon 2019 hebben we genoten van de inspirerende en vernieuwende presentaties, workshops en discussies rondom het onderwerp innovatie van het voedselsysteem. Dit was het thema van dit jaars district conferentie. Ook wij hebben een korte presentatie mogen geven over wie wij zijn en wat wij doen.  

 

 
 
 
 
 

28 mei 2019 

We hebben het geld van onze paasactie uitgereikt! Tijdens de paasactie konden de leerlingen stemmen  op welke docent ze het liefst in een paashazenpak wilde zien rondlopen, voor een hele dag. De stemming werd gedaan door geld in te zetten op de desbetreffende docent. De docent met het meeste geld was de gelukkige (of ongelukkige). Dit geld is uiteindelijk gegaan naar de KWF Kankerbestrijding.